homepage / greece news

Βραβεία Νεανικής Επιχειρηματικότητας 2019

13.03.19 posted by Kostas Seretisgreek_2019


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019
«ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ,
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΧΡΟΝΙΑΣ 2019»

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΓΙΑ 12Η ΧΡΟΝΙΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 2008

ΑΥΞΗΣΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ €120.000: €30.000 ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΝΙΚΗΤΗ, €10.000 ΓΙΑ ΕΝΝΕΑ ΑΚΟΜΑ ΝΙΚΗΤΕΣ
Ξεκίνησε η υποβολή υποψηφιοτήτων για το «Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου, Επιχειρηματικό Ξεκίνημα Χρονιάς 2019» που διοργανώνει για 12η συνεχόμενη χρονιά ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδρυτής της easyJet, του ομίλου easyGroup και του Stelios Philanthropic Foundation.
Φέτος, ο ετήσιος θεσμός για τη νεανική επιχειρηματικότητα επιστρέφει ανανεωμένος, αυξάνοντας το ποσό σε €120.000 (από €100.000 τις προηγούμενες χρονιές) και συγκεκριμένα: €30.000 στον πρώτο νικητή και €10.000 έκαστος σε εννιά ακόμα νικητές. Συνολικά θα βραβευτούν δέκα επιχειρήσεις (από οκτώ τις προηγούμενες χρονιές).
Από το 2008, ο σημαντικός για την Ελληνική Επιχειρηματικότητα θεσμός ενισχύει ουσιαστικά την εθνική οικονομία και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, μέχρι και το 2019, το Βραβείο θα έχει ενισχύσει νέες επιχειρήσεις με το συνολικό ποσό των €920.000.
Το Βραβείο απευθύνεται αποκλειστικά σε νέες και νέους Έλληνες επιχειρηματίες μέχρι 40 ετών (γεννηθείς το 1979 ή μετέπειτα) που έχουν ιδρύσει την εταιρεία τους στην Ελλάδα και έχουν ξεκινήσει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα τα τελευταία 5 χρόνια, συγκεντρώνοντας συνολικό τζίρο τουλάχιστον €10.000 το χρόνο. Η επιχείρησή τους πρέπει να απασχολεί τουλάχιστον δύο άτομα και ο επιχειρηματίας πρέπει να κατέχει τουλάχιστον το 50% αυτής.
Και αυτή τη χρονιά, η διαδικασία για την υποβολή των αιτήσεων θα γίνει αποκλειστικά online και συγκεκριμένα μέσω της σελίδας του Ιδρύματος στο Facebook. Όλοι οι υποψήφιοι, έχοντας «κάνει like» στην επίσημη σελίδα Stelios Philanthropic Foundation και «join» στο ανοικτό γκρουπ Stelios Awards for Young Entrepreneurs in Greece 2019 θα μπορούν να «κατεβάσουν» σε μορφή pdf τη σχετική φόρμα για την υποβολή αίτησης στα φετινά βραβεία. Η φόρμα αυτή θα πρέπει να συμπληρωθεί και να σταλεί στο Inbox της σελίδας στο Facebook. Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων είναι η Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019.
Νικητές και υποψήφιοι προηγούμενων ετών είναι ευπρόσδεκτοι στη διαδικασία και μπορούν να υποβάλουν εκ νέου συμμετοχή, ακολουθώντας την παραπάνω διαδικασία και εφόσον πληρούν όλα τα κριτήρια. Οι νικητές θα ανακοινωθούν από το ίδιο τον κ. Χατζηιωάννου στη 12η Τελετή Απονομής των Βραβείων που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Ιουνίου 2019 στην Αθήνα.Στο πλαίσιο του θεσμού, έχουν μέχρι σήμερα βραβευθεί συνολικά 32 επιχειρήσεις, με 8 από αυτές να ανακηρύσσονται νικητές το 2018. Την περασμένη χρονιά, ανάμεσα σε 64 Εταιρείες που έθεσαν υποψηφιότητα μεγάλος νικητής αναδείχθηκε το FERRYHOPPER.COM, μια πρωτοποριακή πλατφόρμα αναζήτησης και κράτησης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων που -μέσα από διαφορετικές λειτουργίες- μετατρέπει τη διαδικασία online κράτησης ακτοπλοϊκού εισιτηρίου σε μια απλή και ευχάριστη εμπειρία. Η εταιρεία έλαβε το μεγάλο έπαθλο των €30.000, ενώ ακόμη επτά εταιρείες βραβεύθηκαν με το ποσό των €10.000 η κάθε μία. Πρόκειται για τις: Duck Private Cheffing, DigitalWise, Greeking.me, Hempoilshop, Lamda ΜΑΕΒΕ, Park Around BV και Wine Art Α.Ε.
Για πρώτη χρονιά πέρυσι, ο μεγάλος νικητής του Βραβείου, το Ferryhopper επιλέχθηκε από τον Sir Στέλιο Χατζηιωάννου και εντάχθηκε στο δυναμικό της easyGroup. H νέα πλατφόρμα www.easyferry.com έρχεται να συνδυάσει το πασίγνωστο εμπορικό σήμα της easyGroup με την καινοτομία και τις έξυπνες υπηρεσίες που παρέχει το Ferryhopper. Τις προηγούμενες χρονιές, νικήτριες ανακηρύχθηκαν οι εταιρείες: Melira Greek Honey (2017), Sun of a Beach (2016), Sede (2015), Ancient Greek Sandals (2014), Nanobionic (2013), People for Business (2012), Fereikos Helix (2011), Fasmetrics (2010), Zoo.gr (2009) και Simply Burgers (2008).
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Βραβείο και τα κριτήρια συμμετοχής, επισκεφθείτε το www.stelios.org, αποστείλετε e-mail στο This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it ή καλέστε το +377 9880 1010 (ώρες γραφείου). Αιτήσεις θα γίνουν δεκτές μόνο μέσω Facebook.
Περισσότερες πληροφορίες διαθέσιμες, μέσα από την επίσημη σελίδα του Stelios Philanthropic Foundation στο Facebook https://www.facebook.com/steliosfoundation/.
Λίγα Λόγια για το Stelios Philanthropic Foundation
Στόχος του μη κερδοσκοπικού, μη κυβερνητικού ιδρύματος Stelios Philanthropic Foundation είναι η υποστήριξη μιας σειράς από φιλανθρωπικές δραστηριότητες, κυρίως σε χώρες όπου έχει ζήσει και δραστηριοποιηθεί ο ιδρυτής του, Sir Στέλιος Χατζηιωάννου: το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα, την Κύπρο και το Μονακό. Το ίδρυμα προσφέρει στην κοινωνία με τους ακόλουθους τρόπους:
1. Βοηθά μεγάλο αριθμό ανθρώπων που αντιμετωπίζει δυσμενείς οικονομικές συνθήκες σε Ελλάδα και Κύπρο, μέσω τις πρωτοβουλίας «Φαγητό από Καρδιάς». Το πρόγραμμα αυτό, που ξεκίνησε το 2013, προσφέρει κάθε εργάσιμη ημέρα -χωρίς καμία διάκριση- σνακ σε ανθρώπους που εγγράφονται στο πρόγραμμα και προσέρχονται στα Κέντρα Διανομής. Κατά μέσο όρο, υπολογίζεται ότι προσφέρεται φαγητό σε 200.000 άτομα το μήνα.
2. Προωθεί την ειρήνη στο νησί της Κύπρου. Κάθε χρόνο το Ίδρυμα προσφέρει πολλά δικοινοτικά βραβεία σε ομάδες που απαρτίζονται από έναν Τουρκοκύπριο και έναν Ελληνοκύπριο που συνεργάζονται στο νησί. Σε κάθε νικητήρια ομάδα απονέμεται χρηματικό έπαθλο ύψους €10.000. Από το 2009, η συνολική αξία των βραβείων που έχει χορηγηθεί για τη συνεργασία μεταξύ των δύο κοινοτήτων ανέρχεται σε €3.250.000.
Προσφέρει οικονομική στήριξη σε άλλα φιλανθρωπικά ιδρύματα με ποικίλα αίτια – με έμφαση σε ιδρύματα που εδρεύουν στις τέσσερις χώρες που αναφέρονται παραπάνω. Σε περίπτωση σοβαρών καταστροφών, το Ίδρυμα προσφέρει επιπλέον οικονομική ενίσχυση για την ανακούφιση των πληγέντων. Για παράδειγμα, τον Νοέμβριο του 2018, το ίδρυμα προσέφερε €505.000 στους συγγενείς των θανόντων από τις φονικές πυρκαγιές της ίδιας χρονιάς στο Μάτι Αττικής.
3. Υποστηρίζει την επιχειρηματική δραστηριότητα των ατόμων με αναπηρία, προσφέροντας χρηματικά έπαθλα και ενθαρρύνοντας τη δημιουργία θέσεων εργασίας για άτομα που ανήκουν στη συγκεκριμένη κοινότητα. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το βραβείο λειτουργεί σε συνεργασία με το Leonard Cheshire, ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που επικεντρώνεται στη βοήθεια των Ατόμων με Αναπηρία. Τα βραβεία απονέμονται σε άτομα με αναπηρία που έχουν ξεκινήσει τη δική τους επιχείρηση.
4. Χρηματοδοτεί υποτροφίες, βοηθώντας νέους να φοιτήσουν σε σχολικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα όπου έχει φοιτήσει και ο ιδρυτής του Stelios Philanthropic Foundation, Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, (Γυμνάσιο Δούκα στην Αθήνα, London School of Economics και Cass City University of London στο Ηνωμένο Βασίλειο).Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε: κ. Ρία Ψούχλα, V+O COMMUNICATION, τηλ. 210 72 49 000, 6936 750 457, e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


 

520,000 Euros to victims of the Mati Wild Fires in Greece

30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΥΨΟΥΣ €505.000 ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΘΑΝΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου ανακοινώνει σήμερα ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης ύψους €505.000 προς στις οικογένειες των θανόντων από τις φονικές πυρκαγιές του Ιουλίου 2018 στο Μάτι της Ανατολικής Αττικής.

Το πρόγραμμα άμεσης οικονομικής ενίσχυσης ανακοινώθηκε για πρώτη φορά από τον ίδιο τον Στέλιο Χατζηιωάννου στις 4 Οκτωβρίου 2018, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Οι συγγενείς των 99 θανόντων κλήθηκαν να παραστούν στα γραφεία του Ιδρύματος στην οδό Ευριπίδου 10 στην Αθήνα, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση για επιδότηση ύψους €5.000 για κάθε θανόντα.

Συνολικά, το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου έλαβε γραπτά 94 αιτήσεις. Με την προσθήκη ορισμένων επιπρόσθετων ex gratia δωρεών σε οικογένειες που έχασαν 3 ή 4 μέλη, το συνολικό ποσό που χορηγήθηκε άγγιξε τα €505.000. Η υπόσχεση που είχε δοθεί εξ' αρχής, για την κατάθεση του ποσού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου του 2018, τηρήθηκε στο ακέραιο.

Για λόγους διαφάνειας, τα ονόματα των δικαιούχων αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.stelios.org (http://www.stelios.org), με εξαίρεση ορισμένους δικαιούχους που ζήτησαν να μη δημοσιοποιηθούν τα προσωπικά τους στοιχεία. Το Ίδρυμα έλαβε άδεια να δημοσιεύσει 72 από τα 92 ονόματα των θανόντων.

Ο κ. Χατζηιωάννου σχολίασε:
«Σε αυτή την τραγική περίσταση, χαίρομαι που ήμασταν σε θέση να προσφέρουμε, τόσο γρήγορα και αποτελεσματικά, άμεση οικονομική βοήθεια σε όσους τη ζήτησαν. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια σε όλες τις οικογένειες των θανόντων. Καλό κουράγιο.»

 

30 November 2018

The Stelios Philanthropic Foundation has completed its 505,000 euro grant to those families who lost loved ones in the Mati wild fires outside Athens, Greece in July 2018.

The program was first announced by Sir Stelios on 4th October during a press conference in Athens. Relatives of the 99 deceased were asked to attend the Foundation offices at 10 Evripidou St, Athens ? to apply for the 5,000 euro grant. In total 92 written applications were received, which when added to some additional ex gratia donations made to those people who lost several family members, the total sum granted reached 520,000 euro. The promise to deliver the grants to recipients' bank accounts by the end of November 2018 has now been honoured.

For reasons of transparency, the names of the beneficiaries are published below, with the exception of those who elected to withhold their personal information. The Foundation received permission to publish 72 out of the 92 names of the deceased.

Sir Stelios commented:
"In a very tragic set of circumstances I am pleased we have been able to offer financial assistance to those who asked for it so quickly and efficiently. My sincere condolences to all the families of the deceased and kalo kouragio."

Please click here for a full Greek text translation

Protocol number of application received Name of the deceased person Name of the applicant - beneficiary in greek Name of the applicant - beneficary in english
01 NAME WITHHELD NAME WITHHELD NAME WITHHELD
02 NAME WITHHELD NAME WITHHELD NAME WITHHELD
03 NAME WITHHELD NAME WITHHELD NAME WITHHELD
04 Στυλιανή Χριστοφίδου Νικολάου Παναγιώτα Nikolaou Panagiota
05 Δημήτριος Τζούλιας Αγγελική Τζούλια Angeliki Joulia
06 Ασπασία Μωραϊτη Αθανάσιος Μωραϊτης Athanasios Moraitis
07 Ευαγγελή Πεταλά Ιωάννα Πεταλά Ioana Petala
08 Διονύσιος Πεταλάς Ιωάννα Πεταλά Ioana Petala
09 NAME WITHHELD NAME WITHHELD NAME WITHHELD
10 NAME WITHHELD NAME WITHHELD NAME WITHHELD
11 NAME WITHHELD NAME WITHHELD NAME WITHHELD
12 Ευστράτιος Ζαφειρίου Δέσποινα Ζαφειρίου Despina Zafiriou
13 Αικατερίνη Αβραμίδου Δημήτριος Κατσουλάκης Dimitrios Katsoulakis
14 Μάρκος Κατσουλάκης Δημήτριος Κατσουλάκης Dimitrios Katsoulakis
15 Πολύδωρος Πάρις Κατσουλάκης Δημήτριος Κατσουλάκης Dimitrios Katsoulakis
16 Γαρυφαλλιά Καραγκιαούρη Μαρία Αβραμίδου Maria Avramidou
17 Μαριάνθη Κωνσταντάκη Αγγελική Κωνσταντάκη Angeliki Konstandaki
18 Καλλιόπη Σιαπκάρα Παναγιώτης Ντάγκαλος Panagiotis Dagalos
19 Αγγελική Μάσχα Μαρίκα Μάσχα Marika Masha
20 Άγγελος Μάσχας Μαρίκα Μάσχα Marika Masha
21 Χαράλαμπος Δρούβης Βαρβάρα Γεωργακοπούλου Varvara Georgakopoulou
22 Νικόλαος Κοσσόρας Πολυμνία Κοσσόρα Polimnia Kossora
23 Βασιλική Χερουβείμ Αριστείδης Χερουβείμ Aristidis Herouvim
24 Ηλιάνα Μαρλια Χερουβείμ Αριστείδης Χερουβείμ Aristidis Herouvim
25 Μελίνα Χερουβείμ Αριστείδης Χερουβείμ Aristidis Herouvim
26 Ευπραξία Χερουβείμ Αριστείδης Χερουβείμ Aristidis Herouvim
27 Βίκτωρας Μίχας Αθηνά Μουτάφη Athena Moutafi
28 Νικόλαος Χατζόπουλος Χρήστος Χατζόπουλος Christos Hatzopoulos
29 NAME WITHHELD NAME WITHHELD NAME WITHHELD
30 Ελένη Σιδέρη Ευανθία Σιδέρη Evanthia Sideri
31 NAME WITHHELD NAME WITHHELD NAME WITHHELD
32 Ευαγγελία Σιαπέρα Παναγιώτης Σιαπέρας Panagiotis Siaperas
33 Σμαραγδή Κανδαλέπα Χρηστίνα Τόμσον Christina Thomson
34 NAME WITHHELD NAME WITHHELD NAME WITHHELD
35 Διονύσιος Πεταλάς Μαγγίνα Βασιλική Maggina Vasiliki
36 NAME WITHHELD NAME WITHHELD NAME WITHHELD
37 Σοφία Γιαννακοπούλου Άννα Γιαννακοπούλου Anna Giannakopoulou
38 Βίκτωρ Τσέκος Μαρία Τσέκου Maria Tsekou
39 Δημητρίου Ανδρέας Δημητρίου Andreas Dimitriou
40 Μαργαρίτα Διονυσιώτη Ανδρέας Δημητρίου Andreas Dimitriou
41 Σπυρίδων Παπαποστόλου Χρυσούλα Παπαποστόλου Chrysoula Papapostolou
42 Θεοδώρα Τσαούση Παναγιώτης Μαρίνος Panagiotis Marinos
43 Βασιλική Φιλιπποπούλου Ιωάννης Φιλιππόπουλος Ioannis Filipopoulos
44 Σοφία Φιλιπποπούλου Ιωάννης Φιλιππόπουλος Ioannis Filipopoulos
45 Σοφία Φιλιπποπούλου Ιωάννης Φιλιππόπουλος Ioannis Filipopoulos
46 Φίλιππος Φιλιππόπουλος Ιωάννης Φιλιππόπουλος Ioannis Filipopoulos
47 Βασιλεία Κωστοπούλου Ιωάννης Κωστόπουλος Ioannis Kostopoulos
48 NAME WITHHELD NAME WITHHELD NAME WITHHELD
49 Παναγιώτης Παπαϊωάννου Άννα Παπαϊωάννου Anna Papaioannou
50 Ιωάννης Καλεγιαννάκος Ανδριανή Καλεγιαννάκου Andrianni Kalegiannakou
51 Νικόλαος Καλεγιαννάκος Ανδριανή Καλεγιαννάκου Andrianni Kalegiannakou
52 Παρασκευή Καλεγιαννάκου Ανδριανή Καλεγιαννάκου Andrianni Kalegiannakou
53 Δημήτριος -Αριστείδης Αλεξόπουλος Ανδριανή Καλεγιαννάκου Andrianni Kalegiannakou
54 NAME WITHHELD NAME WITHHELD NAME WITHHELD
55 NAME WITHHELD NAME WITHHELD NAME WITHHELD
56 Μιχαήλ Λαμπρίδης Αικατερίνη Λαμπρίδου Katherine Lambridou
57 Λεωνίδας Πλυμάκης Γεωργία Πλυμάκη Georgia Plimaki
58 Βασίλειος Γιαννακόδημος Βασιλική Γιαννακοδήμου Vasiliki Giannakodimou
59 NAME WITHHELD NAME WITHHELD NAME WITHHELD
60 NAME WITHHELD NAME WITHHELD NAME WITHHELD
61 Δημήτριος Σκαραμαγκάς Εμμανουήλ Σκαραμαγκάς Emmanuel Skaramangas
62 Zαμπέτα Σκαραμαγκά Εμμανουήλ Σκαραμαγκάς Emmanuel Skaramangas
63 Αθηνά Καραλή Ίων Καρακουλάκης Ion Karakoulakis
64 Ευθύμιος Βονικόπουλος Σοφία Βονικοπούλου Sofia Vonikopoulou
65 Επαμεινώνδας Κοκώνης Σταυρούλα Κοκώνη Stavroula Kokkoni
66 Κωνσταντίνος Κέρτσος Αννέτα Κέρτσου Aneta Kertsou
67 Ιωάννης Παπαϊωάννου Άρτεμις Παπαϊωάννου Artemis Papaioannou
68 Φλωρέτα Ζώγκα Άρτεμις Παπαϊωάννου Artemis Papaioannou
69 Ελένη Σαριέβα Ιλόνα Σαριέβα Ilona Sarieva
70 NAME WITHHELD NAME WITHHELD NAME WITHHELD
71 Ιωάννης Κλάδιος Αριστείδης Κλάδιος Aristidis Kladios
72 Μαρία Κλαδίου Αριστείδης Κλάδιος Aristidis Kladios
73 Ιάκωβος Κλάδιος Αριστείδης Κλάδιος Aristidis Kladios
74 Βασιλική Παλιούρα Παναγιώτα Μάλαινου Panagiota Malainou
75 Ευθαλία Σπυροπούλου Μαρία Σπυροπούλου Maria Spyropoulou
76 Κατίνα Νιτσοτόλη Αλεξάνδρα Νιτσοτόλη Alexandra Nitsotoli
77 Μοίρα Πατελάρου Εμμανουήλ Πατελάρος Emmanuel Patelaros
78 Παναγιώτης Χαμηλοθώρης Ευάγγελος Χαμηλοθώρης Evangelos Chamilothoris
79 NAME WITHHELD NAME WITHHELD NAME WITHHELD
80 Ζωή Αθανασοπούλου Αναστάσιος Αθανασόπουλος Anastasios Athanasopoulos
81 NAME WITHHELD NAME WITHHELD NAME WITHHELD
82 NAME WITHHELD NAME WITHHELD NAME WITHHELD
83 Μαρία Γαλάνη Παναγιώτης Μανέτας Panagiotis Manetas
84 Κωστούλα Ορφανού Διονυσία Ορφανού Diniosia Orfanou
85 Αγγελική Γιαννοπούλου Νικόλαος Γιαννόπουλος Nikolaos Giannopoulos
86 Μαρία Παγωμένου Ορέστης Κωνσταντίνος Τσίντζας Orestis Konstantinos Tsinzas
87 Σπυρίδων Κάκαρης Κωνσταντίνος Κάκαρης Konstantinos Kakaris
88 NAME WITHHELD NAME WITHHELD NAME WITHHELD
89 NAME WITHHELD NAME WITHHELD NAME WITHHELD
90 Παναγιώτης Κοκκινίδης Ιωάννης Χατζηαθανασίου John Hajiathanasiou
91 Πιπίνα Κοκκινίδη Ιωάννης Χατζηαθανασίου John Hajiathanasiou
92 Κασσιανή Σπανού Δημήτριος Σπανός Dimitris Spanos
93 Γεώργιος Κοκκινίδης Δημήτριος Σπανός Dimitris Spanos
94 Δημήτριος Κοκκινίδης Δημήτριος Σπανός Dimitris Spanos

 

Update on the Direct Financial support to the closest relatives of the deceased during the Wildfires that occured on the 23rd of July near Athens Greece. Total of 87 applications received

12.11.18 posted by Kostas Seretis

mati_press

UPDATE ON THE DIRECT FINANCIAL SUPPORT TO THE CLOSEST RELATIVES OF THE DECEASED DURING THE JULY 23rd WILDFIRES THAT OCCURED NEAR ATHENS GREECE AT THE WIDER AREA OF EASTERN ATTICA , THAT CLAIMED THE LIVES OF 99 FELLOW HUMANS :

In accordance to our previous commitments to donate 5000 euros to the closest relative for each of the deceased and after 1 month of receiving applications we have resulted to a total of 87.

We are now in the process of evaluating and examining all the applications and their supporting documentation that the applicants have submitted. As we had stated on the last press release all payments to the beneficiaries whose applications are proven valid , will have been completed by the end of November.ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΟΝΤΙΝΟΤΕΡΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΣΤΙΣ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ , ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ , ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ 99 ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ :

Σε συνέχεια των προηγούμενων δεσμεύσεων μας να χορηγήσουμε επίδομα ύψους 5000 ευρώ στον κοντινότερο συγγενή για τον κάθε θανόντα και έπειτα απο 1 μήνα που παραλαμβάναμε , καταλήξαμε σε συνολικά 87 αιτήσεις.

Βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή στη διαδικασία της εξέτασης όλων των αιτήσεων και των αποδεικτικών εγγράφων που κατέθεσαν οι ενδιαφερόμενοι. ¨Οπως είχαμε δεσμευτεί στην τελευταία συνέντευξη τύπου , όλες οι πληρωμές προς τους δικαιούχους , θα έχουν ολοκληρωθεί ώς το τέλος


 

PRESS RELEASE 22 OCTOBER 2018 / 78 APPLICATIONS HAVE ALREADY BEEN SUBMITTED / STILL RECEIVING UNTILL NOVEMBER THE 2ND

22.10.18 posted by Kostas Seretis

mati_press


PRESS RELEASE 22 OCTOBER 2018
STELIOS PHILANTHROPIC FOUNDATION

78 APPLICATIONS HAVE ALREADY BEEN SUBMITTED FOR THE DIRECT FINANCIAL SUPPORT INITIATIVE THAT WILL GIVE 5,000 € TO EACH FAMILY WHO LOST A MEMBER FROM THE WILDFIRES OF EASTERN ATTICA .

WE ARE STILL RECEIVING APPLICATIONS UP UNTILL THE 2ND OF NOVEMBER


The process of receiving applications for the grant of direct personal allowances to the closest relatives of our fellow human beings that were lost in July 2018 by the deadly fires in Eastern Attica continues until the 2nd of November.

A total of 78 applications have so far been submitted.
The total amount of the donation is estimated to amount to € 500,000.

In particular, a lump-sum of € 5,000 will be given by a bank deposit to the nearest or up to the second-tier relative , of any deceased person.
The order of priority begins with the spouse (including those who have a cohabitation agreement), followed by the oldest child - if this is over 18 years old and has a bank account - whereas if there is no adult child, the sum will be given to the father of the deceased. If this is not feasible, then financial support will be given to the mother. If there is no living first-degree relative, the allowance will be paid to his or her oldest sister or brother (second-degree affinity).
The amount of € 5,000 will be given to the closest relative based on the above mentioned order and will not be divisible.
This series has been chosen for practical reasons, but the Foundation's hope is that there will be a fair distribution of the amount among the relatives to benefit the whole family. If the same person is the closest relative to more than one of the deceased, then that person will receive all the amounts corresponding to him.
Regarding the procedure, applications will be submitted in writing and in person by the closest relative during all working days (Monday to Friday) from 08:00 to 12:00 on the second floor of the Foundation , located in the center of Athens (Euripidou 10, Athens, PC 105 59). In addition, you can contact mr . Babis Roussos, Kostas Seretis and Panagiotis Kostarakis by phone at +30 210 3226797 during these hours for more information . In that same building there is the daily distribution of Food from the Heart, from 07:30 to 12:00 .
The submission process will be running from Friday the 5th of October to Friday the 2nd of November. Payments will be made by bank transfer to a bank account of the closest relative and will be completed by the end of November for all those who will have successfully completed and submitted their application .
Sir Stelios Haji-Ioannou said: "I have been monitoring all the donations and announcements that were made from the government, other institutions and companies for the past 3 months. We gave 100,000 euros to the Red Cross just a few hours after the fire. Now is the time for a more immediate and tangible move for the people who lost their relatives. It is the only loss that is can never be replaced with anything ".
THE PROCEDURE :
The Foundation has appointed a three-member committee that will audit each applications and the supporting documents. The final decision for each beneficiary will be taken by Stelios Haji-Ioannou himself after the whole procedure is completed.
If the closest relative can not attend in person, then he / she may be represented only by another close relative with a written attorney to complete the application.
However, the payment will still be made to the closest relative, as defined above. The application must be accompanied by the necessary supporting documents, such as the death certificate and the family status certificate. The names of the deceased will be cross – checked using the published list of names by the General Secretariat for Civil Protection.
For the sake of transparency, the names of the beneficiaries will be published on our website (after their written consent to the application) . The presentation of the proof of payment of the € 10,000 benefit granted by the Greek State , based on the published law (Government Gazette A 138 / 26.07.2018), will accelerate our payment to the beneficiary . Under the same law it is stipulated that donations of this type are not subject to donation tax for the beneficiaries.


78 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΕΙΔΗ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΑΜΕΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΨΟΥΣ 5.000 € ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΘΑΝΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Συνεχίζεται έως τις 2 Νοεμβρίου, από το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου, η διαδικασία αιτήσεων για τη χορηγία άμεσων προσωπικών επιδομάτων στους κοντινότερους συγγενείς των συνανθρώπων μας που χάθηκαν άδικα τον Ιούλιο του 2018 από τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική. Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί συνολικά 78 αιτήσεις. Το συνολικό ποσό της δωρεάς υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σε 500.000 €.
Συγκεκριμένα, θα δοθεί εφάπαξ οικονομική βοήθεια ύψους 5.000 € με τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό του κοντινότερου, μέχρι δευτέρου βαθμού εν ζωή, συγγενή του κάθε θανόντα.
Η σειρά προτεραιότητας ξεκινά με τον / τη σύζυγο (συμπεριλαμβάνονται και τα άτομα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης), έπειτα ακολουθεί το γηραιότερο τέκνο –εάν αυτό είναι άνω των 18 ετών και διαθέτει λογαριασμό τραπέζης– ενώ, αν δεν υπάρχει ενήλικο τέκνο, τότε η ενίσχυση θα δοθεί στον πατέρα του θανόντος. Αν ούτε αυτό είναι εφικτό, τότε η οικονομική ενίσχυση θα δοθεί στη μητέρα. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει εν ζωή ενήλικας συγγενής πρώτου βαθμού, τότε το επίδομα θα δοθεί στο γηραιότερο αδελφό ή αδελφή του θανόντα (συγγένεια δευτέρου βαθμού).
Το ποσό των 5.000 € θα δίνεται ακέραιο στον κοντινότερο συγγενή με βάση την παραπάνω αναφερόμενη σειρά και δεν θα μπορεί να διαιρεθεί. Η συγκεκριμένη σειρά έχει οριστεί για πρακτικούς λόγους, ωστόσο ελπίδα του Ιδρύματος είναι η δίκαιη κατανομή του ποσού μεταξύ των συγγενών ώστε να επωφεληθεί όλη η οικογένεια. Εάν το ίδιο άτομο είναι ο κοντινότερος συγγενής παραπάνω του ενός θανόντα, τότε το άτομο αυτό θα λάβει όλα τα ποσά που του αντιστοιχούν.
Αναφορικά με τη διαδικασία, η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται εγγράφως και αυτοπροσώπως από τον κοντινότερο συγγενή κατά τις εργάσιμες ημέρες (Δευτέρα έως και Παρασκευή), ώρες 08:00 με 12:00, στο δεύτερο όροφο του Ιδρύματος, που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας (Ευριπίδου 10, Αθήνα, Τ.Κ. 105 59). Επιπλέον, μπορείτε να επικοινωνείτε με τους κ.κ. Μπάμπη Ρούσσο, Κωνσταντίνο Σερέτη και Παναγιώτη Κωσταράκη τηλεφωνικά στο 210 3226797 τις ίδιες ώρες για περισσότερες πληροφορίες. Στο ίδιο κτήριο γίνεται η ημερήσια διανομή του Φαγητού από Καρδιάς, ώρες 07:30 –12:00.
Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων θα διαρκέσει από την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου. Οι πληρωμές θα γίνουν με τραπεζική μεταφορά σε λογαριασμό τραπέζης του κοντινότερου συγγενή και θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, γι’ αυτούς που έχουν συμπληρώσει την αίτηση επιτυχώς.
Ο κ. Στέλιος Χατζηιωάννου δήλωσε σχετικά: «Παρακολουθώ τους τελευταίους 3 μήνες τις δωρεές και τις ανακοινώσεις από πλευράς της κυβέρνησης, ιδρυμάτων και εταιρειών. Εμείς δώσαμε 100.000 ευρώ στον Ερυθρό Σταυρό λίγες μόλις ώρες μετά τη φωτιά. Τώρα ήρθε η ώρα για μια πιο άμεση και απτή κίνηση για τους ανθρώπους που έχασαν τους συγγενείς τους. Είναι η μόνη απώλεια που δεν αναπληρώνεται με τίποτα».
ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ:
Το Ίδρυμα έχει ορίσει μία τριμελή επιτροπή για τη διαδικασία των αιτήσεων και του ελέγχου των δικαιολογητικών. Η τελική απόφαση για τον/τη δικαιούχο θα ληφθεί από τον ίδιο το Στέλιο Χατζηιωάννου μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Εάν ο κοντινότερος συγγενής δεν δύναται να παρευρεθεί αυτοπροσώπως, τότε μπορεί να εκπροσωπηθεί μόνο από κάποιο άλλο κοντινό συγγενή με γραπτό πληρεξούσιο για τη συμπλήρωση της αίτησης. Η πληρωμή όμως και πάλι θα γίνει στον κοντινότερο συγγενή, όπως ορίζεται παραπάνω. Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, που είναι το πιστοποιητικό θανάτου καθώς και το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Τα ονόματα των θανόντων θα διασταυρώνονται με βάση τη δημοσιευμένη λίστα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Για λόγους διαφάνειας θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα μας www.stelios.org/firesingreece τα ονοματεπώνυμα των δικαιούχων (μετά την γραπτή τους συγκατάθεση στην αίτηση) καθώς και τα ονόματα των θανόντων για λογαριασμό των οποίων έλαβαν το επίδομα. Επίσπευση της καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης θα επιφέρει η προσκόμιση της απόδειξης πληρωμής του επιδόματος των 10.000 € που δίνεται από το Δημόσιο, με βάση των δημοσιευμένο νόμο του ελληνικού κράτους (ΦΕΚ Α ' 138/26.07.2018). Με βάση τον ίδιο νόμο ορίζεται ότι οι δωρεές αυτού του τύπου δεν υπόκεινται σε φόρο δωρεάς για τους δικαιούχους.


 

The Stelios Philanthropic Foundation announces : IMMEDIATE FINANCIAL SUPPORT OF 5.000 € FOR EACH FAMILY WHO LOST A MEMBER DURING THE FIRES OF EASTERN ATTIKA ON 23 JULY 18

01.10.18 posted by Kostas Seretis

fires3


PRESS RELEASE ΙΝ ENGLISH ( BELOW IT FOLLOWS THE GREEK TRANSLATION )
OCTOBER 2018

The Stelios Philanthropic Foundation announces :
IMMEDIATE FINANCIAL SUPPORT OF 5.000 € FOR EACH FAMILY WHO LOST A MEMBER DURING THE FIRES OF EASTERN ATTIKA ON 23 JULY 18
This summer was marked by the deadly fires of Eastern Attica, which so far have cost the life of 99 people . Although we know that no money will ease the pain of the relatives of the deceased, it’s a fact that life for these families continues and we are sure that their expenses at the moment will be extremely high.
It is in this context, that the Stelios Philanthropic Foundation today announces the grant of direct and personal allowances to the closest relatives of our fellow human beings who were lost in July 2018 from by these fires . The total amount of the donation is estimated at € 500,000.
In particular, a lump-sum of € 5,000 will be given in cash with a bank deposit to the closest, up to a second degree relative of every deceased person.
The order of priority begins with the spouse (including those who have a cohabitation agreement), followed by the oldest child - if this is over 18 years old and has a bank account - whereas if there is no adult child, the sum will be given to the father of the deceased.
If this is not feasible, then financial support will be given to the mother. If there is no living first-degree relative, the allowance will be paid to his or her oldest sister or brother (second-degree affinity).
The amount of € 5,000 will be given to the closest relative based on the above mentioned order and will not be divisible.
This series has been chosen for practical reasons, but the Foundation's hope is that there will be a fair distribution of the amount among the relatives to benefit the whole family. If the same person is the closest relative to more than one of the deceased, then that person will receive all the amounts corresponding to him.
Regarding the procedure, applications will be submitted in writing and in person by the closest relative during all working days (Monday to Friday) from 08:00 to 12:00 on the second floor of the Foundation , located in the center of Athens (Euripidou 10, Athens, PC 105 59). In addition, you can contact mr . Babis Roussos, Kostas Seretis and Panagiotis Kostarakis by phone at +30 210 3226797 during these hours for more information . In that same building there is the daily distribution of Food from the Heart, from 07:30 to 12:00 .
The submission process will be running from Friday the 5th of October to Friday the 4th of November. Payments will be made by bank transfer to a bank account of the closest relative and will be completed by the end of November for all those who will have successfully completed and submitted their application .
Sir Stelios Haji-Ioannou said: "I have been monitoring all the donations and announcements that were made from the government, other institutions and companies for the past 3 months. We gave 100,000 euros to the Red Cross just a few hours after the fire. Now is the time for a more immediate and tangible move for the people who lost their relatives. It is the only loss that is can never be replaced with anything ".THE PROCEDURE :
The Foundation has appointed a three-member committee that will audit each applications and the supporting documents. The final decision for each beneficiary will be taken by Stelios Haji-Ioannou himself after the whole procedure is completed.
If the closest relative can not attend in person, then he / she may be represented only by another close relative with a written attorney to complete the application.
However, the payment will still be made to the closest relative, as defined above. The application must be accompanied by the necessary supporting documents, such as the death certificate and the family status certificate. The names of the deceased will be cross – checked using the published list of names by the General Secretariat for Civil Protection.
For the sake of transparency, the names of the beneficiaries will be published on our website (after their written consent to the application) . The presentation of the proof of payment of the € 10,000 benefit granted by the Greek State , based on the published law (Government Gazette A 138 / 26.07.2018), will accelerate our payment to the beneficiary . Under the same law it is stipulated that donations of this type are not subject to donation tax for the beneficiaries.For more information, please contact: Mr. Ria Spouchla, V + O COMMUNICATION, tel. 210 72 49 000, 6936 750 457, e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

[more]...

 

The winners of the 2018 Stelios Greek Awards for Young Entrepreneurs have been announced!

05.09.18 posted by Kostas Seretis

winner 2018 - ferryhopperFor yet another consecutive year the event ceremony was crowned with absolute success, offering 8 companies a total of 100,000 euros.

Among the 64 companies that have been nominated for this year's event, FERRYHOPPER.COM, Vassilis Lahanas, Panayiotis Sarafi and Christos Spatharakis, won the big prize of 30,000 euros.

This is an innovative search and booking platform for ferry tickets that - through different functions - turns the online ferry booking process into a simple and enjoyable experience.

In the framework of this year's event, seven other winners were declared winners, taking the amount of 10,000 euros each. These are:

  • Duck Private Cheffing, a company that focuses on Thessaloniki.
  • DigitalWise, a digital advertising and communications company.
  • Greeking.me, a travel service provider in Greece with an emphasis on authentic experiences.
  • Hempoilshop, exclusive distributor of organic / cannabis organic products
  • Lamda MAEVE, a company that manufactures ice creams and related products based on traditional recipes from Serres.
  • Park Around BV, an internet platform and a mobile parking application.
  • Wine Art SA, an online sales company of bottled drinks and delicatessen.


During the event, Sir Stelios Hadjiioannou said: "For the 11th year, young entrepreneurs in Greece prove that they are decisively contributing to the country's financial growth and development by investing in innovation, creativity and substantial effort.
Finding once again the high level of participation, I am very pleased that the institution we created over a decade ago continues to support companies with a healthy business plan, clear goals and the mood for creation and risk.
I would like to thank all those who participated in this year's event, and I sincerely wish my congratulations to the 8 winners for 2018 ".


The awards are exclusively addressed to young entrepreneurs in Greece , up to 40 years old (born in 1977 or later) and have started their business for the past 7 years, while also delivering a minimum turnover of 10,000 euros per year.

Their business must employ at least two people and the entrepreneur must own at least 50% of the business. If the owners of the company are more than two people, they should own more than 80% of their business.

Within the institution, a total of 24 enterprises have been awarded so far.
 

Stelios Philanthropic Foundation donates 100.000€ , To Hellenic Red Cross, in support of the affected by Attica Wildfires

25.07.18 posted by Kostas Seretis

redcross
24 JULY 2018

The Stelios Philanthropic Foundation offers 100.000 € to the Hellenic Red Cross

Sir Stellios Haji-Ioannou, founder of easyJet, the easyGroup group and the Stelios Philanthropic Foundation, announces a € 100,000 offer to the Greek Red Cross, aiming at the relief of those affected by the devastating fires of 23 July 2018 in Attica.

The amount was deposited in the account created earlier today by the Hellenic Red Cross for the support of the affected :

(EUROBANK LABOR SA, Account No:0026.0240.31.0201181388, IBAN:GR6402602400000310201181388)

and marks the recognition of the remarkable work of the Hellenic Red Cross, who remains in the affected areas and works alongside the Greek state and local authorities with both its human resources and rescue equipment.

Sir Stelios Haji-Ioannou said: "Taking into account the state of emergency in which the affected areas of Attica are and recognizing the important work that the Hellenic Red Cross has done throughout the past years , the Stelios Philanthropic Foundation moves swiftly and offers the significant amount, always aiming at the direct relief of our fellow human beings.''

Mr. Nikolaos B. Economopoulos, President of the Hellenic Red Cross, said: "We would like to thank Sir Stelios Hadjiioannou and the Stelios Philanthropic Foundation for the quick response to our increased needs. This offer is a strong ally in our effort to help the affected areas and we hope to be an example for other individuals and organizations who are interested in supporting us in our work. " 

 


 

Stelios Haji-Ioannou Award for Young Entrepreneurs in Greece 2018

Stelios Haji-Ioannou Award for Young Entrepreneurs in Greece 2018

08 May 2018

LAUNCH OF APPLICATION SUBMISSION FOR THE INITIATIVE THAT SUPPORTS GREEK ENTREPRENEURSHIP SINCE 2008

€100.000 TOTAL CASH PRIZES €30.000 FOR THE FIRST WINNER, €10.000 FOR SEVEN ADDITIONAL WINNERS

The application submission for the "Stelios Haji-ioannou Award for Young Entrepreneurs of the Year 2018 in Greece has begun. The Award is held for the 11th consecutive year by Sir Stelios Haji-ioannou, founder of easyJet, of easyGroup and Stelios Philanthropic Foundation.

Click here to see the full press release in:
English Text or
Greek Text

[more]...

 

Stelios donation to allow three Doukas students to study Baccalaureate course

Stelios' donation to allow three students to study Baccalaureate course

20th April 2018

In 1984 Sir Stelios Haji-Ioannou graduated from Doukas High School in Athens, Greece before moving to study at the London School of Economics. Now the easyJet founder has given back €500k to fund three scholarships at the Doukas school over five years - (starting from 2015) in order to help underprivileged children from Athens (Stelios' birthplace) to get a better education.

[more]...

 

The Food from the heart supports Mandra's residents through "Oloi mazi boroume"

27.12.17 posted by Kostas Seretis

ffthandoloimaziboroumeStelios Haji-Ioannou with the "Food from the heart" proceeds to a direct donation of 100,000 cookie bites to the Mandra - Idylia Municipality in order to support the victims of the recent catastrophic floods in Mandra and Western Attica. The donation will be done through the "Oloi mazi boroume" which has undertaken the initiative of collecting essentials for the region. Distribution has already begun and will take place over a period of 2 months.

[more]...

 


go to news archive...

Search news

 
 

Regional items

You can filter the news items on this website to view stories based in individual countries simply by clicking the flag below...

© 2011 Stelios Philanthropic Foundation. All rights reserved.